ua en ru

Американська компанія UNICo хоче стягнути з Тимошенко 18,3 млн дол. боргу ЄЕСУ

Американська компанія Universal Trading&Investment Co просить суд південного округу Нью-Йорка зобов'язати колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко виплатити цій компанії 18,3 млн дол. боргу компанії "Єдині енергетичні системи України". Про це йдеться в зустрічному позові UNICo до Тимошенко, передає радіо Свобода.

Згідно з позовом, UNICo - компанія, заснована в 1993 р. в американському штаті Массачусетс, і є конкурсним кредитором заборгованості ЄЕСУ на суму 18,3 млн дол.

Нагадаємо, до початку політичної діяльності Тимошенко була президентом ЄЕСУ і контролювала її корпоративні активи.

Згідно з документом, за результатами судового розгляду щодо позову Тимошенко проти швейцарської компанії RosUkrEnergo вона сподівається отримати близько 600 млн дол. Зустрічним позовом UNICo просить вирахувати з цих коштів суму боргу ЄЕСУ, а також законні відсотки.

UNICo також просить визнати Тимошенко особою, яка буде відповідати за відшкодування цієї заборгованості.

У разі незадоволення позову Тимошенко UNICo просить зобов'язати її відшкодувати борг за рахунок коштів з її особистих рахунків.

Позов датований 11 липня, зареєстрований в суді він був 16 липня. Дата розгляду справи в суді поки не відома.

Нагадаємо, що це не перша справа в суді Нью-Йорка, пов'язана з ім'ям Тимошенко. У квітні цього року Тимошенко подала в суд Нью-Йорка позов на швейцарську компанію RosUkrEnergo і її співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві, порушенні прав людини і вимаганні.

Днями, окружний суд південного округу Нью-Йорка відклав розгляд позову Тимошенко проти компанії RosUkrEnergo і Фірташа на 9 вересня.