ua en ru

Америка стане великою лише тоді, коли Україна буде сильною, - Расмуссен

Америка стане великою лише тоді, коли Україна буде сильною, - Расмуссен Фото: український ланч на Мюнхенській конференції-2017

Екс-директор ЦРУ Девід Петреус підтримав позицію Расмуссена

Адміністрацію США необхідно переконати, що Америка стане великою лише тоді, коли Україна буде сильною. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, виступаючи на українському ланчі, організованому в рамках Мюнхенської конференції з безпеки 2017 року фондом Віктора Пінчука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Основна проблема в тому, щоб переконати адміністрацію США в тому, що Америка стане великою лише тоді, коли Україна буде сильною. Україні потрібна військова підтримка, надання оборонного озброєння. Друзів не можна зраджувати і кидати, їм необхідно допомагати", - підкреслив Расмуссен, обігруючи передвиборче гасло президента США Дональда Трампа "Зробимо Америку знову великої".

Також екс-директор ЦРУ Девід Петреус, який брав участь в українському ланчі, підтримав колегу.

"Ми від України не відвертаємося. Санкції щодо Росії повинні бути продовжені, а військова допомога - надана", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках Мюнхенської конференції-2017 пройде перший український ланч на тему "Безпека України в мінливому світовому порядку".