ua en ru

ALPARI: Vimpelcom йде з NYSE

Сьогодні вранці вітчизняні торгові майданчики відкрилися в зеленій зоні, незважаючи на зниження американських майданчиків. Західні інвестори побоюються згортання програми кількісного пом'якшення і не поспішають відкривати довгі позиції. Нафта марки Brent торгується на рівні $106 за барель.

Протягом дня на динаміку ринків вплинуть статистичні дані. У зоні євро Німеччина опублікує торговий баланс. Щомісячний звіт представить ЄЦБ. В США вийдуть первинні і повторні заявки на допомогу з безробіття. Безробіття в США буде ключовим рушійним фактором для пари євро/долар. Дані очікуються негативні.

Серед вітчизняних корпоративних новин варто відзначити рада директорів Аерофлоту, який розгляне угоди оренди повітряних суден Airbus.

МегаФон опублікує фінансові результати за МСФЗ за II квартал і перше півріччя 2013р. Відбудеться засідання ради директорів ЛУКОЙЛа.

Позачергові збори акціонерів проведе Казаньоргсинтез.

Банк Японії не став коригувати обсяги викупу активів. В ході голосування було прийнято рішення дотримуватися наявного плану і викуповувати активи на суму 60-70 трлн ієн. Риторика центробанку також залишилася незмінною: "японська економіка починає відновлюватися помірними темпами", - йдеться в заяві Банку Японії.

За інформацією, що циркулює в ділових колах, що рішення Росспоживнагляду заборонити імпорт української кондитерської продукції, в першу чергу спрямоване проти належить мільярдерові Петру Порошенку компанії Roshen, було покликане продемонструвати олігархам "нэзалэжной" негативні наслідки "європейського вибору" спонсорованого ними політичного керівництва. Однак, якщо Білорусь автоматично продублювала російське рішення, заборонивши ввезення Roshen через свій кордон, то в Казахстані заявили, що їх перевірка не підтвердила наявності в українських цукерках будь-яких небезпечних для здоров'я людини речовин. Ці "сепаратні" рішення Астани наочно демонструють проблеми Митного союзу і процесів євразійської інтеграції.

Ситуація на Фукусімі, надовго випала з фокусу уваги світових ЗМІ, розглядається як близька до катастрофи, оскільки в найближчі три-чотири місяці може статися прорив величезних мас води, яка два з половиною роки використовувалася для охолодження аварійних реакторів, в Тихий океан, що може призвести до найбільшої в історії екологічної катастрофи.

Vimpelcom оголосив, що його наглядова рада схвалила делістинг з NYSE. Компанія пройде лістинг на NASDAQ, торги її ADR повинні стартувати 10 вересня 2013 р. Наша ставка в секторі залишається незмінною, ми воліємо папери МТС.

Звітність Ощад за 7 місяців поточного року виявилася досить нейтральною і очікуваною. Прибуток банку збільшився незначно. В основному зростання відбулося за рахунок збільшення активів і чистого комісійного доходу. Так, чистий процентний дохід за 7 місяців виріс на 15% р/р і склав 397 млрд. руб. Чистий комісійний дохід збільшився на 11,5% р/р до 120 млрд. руб. Основним драйвером зростання комісійних доходів є операції з банківськими картами.

Настільки незначне зростання прибутку банку пов'язаний із збільшенням витрат на резерви. Кредитний портфель банку зростає і інвестори були готові до того, що операційні показники дещо погіршуватися.

Олександр Разуваєв, Ганна Кокорева, Дарина Желаннова
Компанія Альпарі