ua en ru

ALPARI: Всі старо як світ

Сьогодні вранці російський фондовий ринок відкрився в «зеленій зоні». Зростанню основних індексів сприяє позитив на американських і азіатських майданчиках. В подальшому вплив на динаміку торгів будуть надавати статистичні дані.

О 16.30 в США будуть опубліковані дані по базовим замовленнями тривалого користування. Швидше за все, зростання на американських майданчиках продовжиться на увазі непоганий звітності Apple. В цілому вона не так хороша, але краще очікувань.

На котируваннях нафти позначаться цифри щодо запасів бензину і сирої нафти. Сьогодні вранці Brent додає 0.5% - 100$ за барель.

Серед важливих подій вітчизняної майданчику варто відзначити звітність за підсумками 2012 року за МСФЗ компаній Россеті і ФосАрго. Відбудеться закриття реєстру для участі в ГОСАЛА НЛМК і Газпромнафта. Засідання ради директорів пройде в Енел ОГК-5. Річні збори акціонерів проведуть: Ванинский морський торговельний порт, Казаньоргсинтез і VimpelCom Ltd.

Чистий прибуток Групи ВТБ за 2012 рік по МСФЗ зросла на 0,1% і склала 90,6 млрд. рублів, що відповідає прибутку на одну акцію в розмірі 0,817 копійки і повернення на капітал 13,7%. Звітність в цілому нейтральна, однак, рентабельність власного капіталу у ВТБ і раніше поступається Ощад, а значить, другий банк країни, як об'єкт інвестицій, буде програвати першому.

ФСК ЄЕС опублікувала нейтральні фінансові результати за 2012 рік по МСФЗ.

Сьогодні також Аерофлот повинен опублікувати фінансові результати за минулий рік, звітність повинна бути гарною, позначиться падіння цін на паливо в четвертому кварталі. Ринок не в кращій формі, і ми, безперечно, робимо ставку на папери основного авіаперевізника. Купуй, коли всі продають, продавай, коли всі купують. Все старе як світ.

На тлі заяв заступника голови ЦБ Росії про майбутнє зниження ставок, а також зниження нафти є можливість подумати над варіантом покупки євро за рублі. Технічний аналіз підтверджує характер тенденції на зростання EURRUB.

Олександр Разуваєв, Ганна Кокорева, Леонід Матвєєв
Компанія Альпарі