ua en ru

ALPARI: суперечлива Ситуація

Вітчизняний фондовий ринок стартував у середу в мінусі в межах 0,5-0,6%, проте в перші півгодини торгів скоротив просадку до мінімальної. В числі аутсайдерів - акції Мегафона і Россетей, у позитивній зоні утримуються котирування паперів " Полюс Золота і Уралкалія. В акціях останнього триває "качка" через змішування зовнішніх і внутрішніх новин.

До сьогоднішньої сесії зовнішній фон помірний, ринок продовжує обліковувати в цінах неоднозначну статистику по сектору зайнятості в США за вересень - ефект від спізнилася на три тижні макростатистики присутній, але думки щодо її змісту все-таки різняться. Зараз зрозуміло тільки одне: сегмент праці в США залишається у складному становищі, про що свідчать звіти NFP і більш ранній ADP, а Федрезерву доведеться почекати з скороченням обсягів QE3 як мінімум 6 місяців - якщо, звичайно, підходити до питання логічно, а не імпульсивно.

Сезон звітностей в Штатах триває, напередодні гігант Kimberly-Clark відзвітував про зростання квартального прибутку за минулі три місяці до рівня $546 млн або $1,42 на акцію, ефективно скоротивши витрати. Фінансові результати роботи Delta Air Lines за третій квартал перевищили ринкові очікування, так само як і звітність Lockheed Martin.

Корпоративних російських новин небагато, однак, варто відзначити вдале рішення "ТКС Банку" розмістити GDR за LSE - розписки були оцінені досить успішно, досягаючи $19,5 за папір - справедливості заради варто відзначити, що структури Тинькова в Росії навряд чи могли б розраховувати на такий теплий біржової прийом.

Сьогоднішній день на вітчизняних майданчиках цілком може пройти стримано, з невеликими продажами, так як різких ривків не очікується: макроекономічний календар насичений, але спокійний.

Росія не приймає процедуру арбітражу у справі затриманого криголама Arctic Sunrise з активістами «Грінпісу» і не стане брати участь у розгляді цього питання в Міжнародному трибуналі з морського права в Гамбурзі. Свара мабуть буде довгою, проте, відносини Росії із Заходом і без неї далекі від ідеалу. Тому ця історія навряд чи відіб'ється на ринку. VimpelCom Ltd. включать в індекс Nasdaq-100. В даний індекс вносяться 100 найбільших за капіталізацією нефінансових компаній, що котируються на NASDAQ. VimpelCom Ltd. - шоста за кількістю абонентів телекомунікаційна компанія світу. За підсумками другого кварталу поточного року абонентська база холдингу склав 215 млн користувачів.

«Башнефть» і «Лукойл» урочисто запустили родовища ім. Требса і Титова.

По акціях ГМК Норільський нікель спроба «ведмедів» пробити нижні межі середньострокового каналу не увінчалася успіхом. Ціни знову повернулися в діапазон 6000-4700 руб. Хороші статистичні дані з Китаю вселяють надію на відновлення попиту, що відразу закладається в ціну гравцями.

Технічно, подолання позначки 5000 руб. поповнить ряди покупців цієї папери, що здатне, на тлі загального позитивного фону в світі, загнати котирування на позначку 6000 руб. за акцію.

Олександр Разуваєв, Ганна Бодрова, Леонід Матвєєв
Компанія Альпарі