ua en ru

ALPARI: Роснефть отримала венесуельські ризики

Сьогодні російський ринок відкрився зростанням основних індексів, РТС - 1 523,34 і росте, ММВБ - 1 485,04 і росте. Більшість паперів торгується в плюсі, виключення становлять лише Ростелеком і Уралкалий. Зовнішній фон нейтральний. Сьогодні варто звернути увагу на вихід даних по ВВП єврозони (друга оцінка) за IV квартал 2012 року, а також прогноз ADP по зайнятості, замовленнями в обробній промисловості, запасів нафти в США і Бежеву книгу ФРС.

Уго Чавес помер. Ця сумна подія безпосередньо зачіпає економічні й політичні інтереси Росії. Після розпаду СРСР і Варшавського договору у Росії залишилося не так багато союзників у світі. Тепер під питанням доля наших нафтових контрактів, це, насамперед, стосується Роснафти, плюс збройовий експорт. Вважається, що найбільші шанси на перемогу на можливих дострокових виборах має наступник Чавеса Ніколас Мадуро. Однак, багато членів правлячої партії підтримують главу Національної асамблеї, колишнього військового Діосдадо Кабельо. Для Росії не так важливо, якого кольору кішка, аби вона ловила мишей. Тобто для нас головне, щоб у Венесуелі в цілому зберігся колишній курс. Разом з тим, проамериканська опозиція останнім часом стала сильніша, і американці не упустять шансу розгойдати ситуацію. Події у Венесуелі можуть мати наслідки для нафтового ринку, проте, тільки як локальний спекулятивний фактор.

Ігор Сечин може повернутися до складу ради директорів ІНТЕР РАО ЄЕС, позитив для компанії.

Сьогодні компанія СТС Медіа опублікує фінансові підсумки минулого року за стандартами US GAAP.

VimpelCom опублікував фінансові результати минулого року за МСФЗ. Чистий прибуток в 4 кварталі 2012 року склала $801 млн проти збитку у розмірі $381 млн роком раніше. EBITDA виросла на 13% до $2,4 млрд з $2,23 млрд. Виручка компанії склала $6 млрд, що на 3% більше показника аналогічного періоду 2011 року. Ми позитивно оцінюємо фінансові результати телекомунікаційної компанії.

Програми стимулювання економіки роздувають курс акцій. Не осторонь знаходиться і російський фондовий ринок. Серед потенційно цікавих ситуацій виділяємо акції НЛМК. Техніка вказує на те, що ціна знаходиться на рівні підтримки близько 57 рублів. Свічкова конфігурація дає розворотне картину. Фільтром виступає конвергенція на денному графіку. Об'єднавши дані ми вважаємо, що падаючий тренд незабаром закінчиться. Можна подумати про покупки з розташуванням захисних ордерів на рівні 55,95 руб. за акцію.

Олександр Разуваєв, Леонід Матвєєв, Дарина Желаннова
Компанія Альпарі