ua en ru

ALPARI: МТС радує ринок

Сьогодні російський ринок відкрився різноспрямовано, РТС - 1 336,39 і падає, ММВБ - 1 391,79 і росте. Більшість паперів торгується в плюсі, виняток - Газпром, МТС, НЛМК. Зовнішній фон нейтральний.

Сьогодні варто звернути увагу на вихід даних з ділової активності (PMI) в Європі, роздрібних продажів у єврозоні і індекс ділової активності ISM у сфері послуг в США.

Газпром повідомив про те, що в липні був встановлений новий рекорд добового постачання газу в далеке зарубіжжя за останні п'ять років. Обсяги вийшли на рівень осінньо-зимового сезону.

Завтра СТС Медіа представить результати за другий квартал за стандартами US GAAP.

МТС заплатить перші у своїй історії проміжні дивіденди, акціонери компанії не отримають 75% вільного грошового потоку, як передбачено дивідендною політикою, а все 103%. Дивіденди складуть 5,22 руб., відсічення - 14 серпня. Новина зайвий раз демонструє хороше корпоративне управління компанії. МТС, насамперед, дивідендна папір, і виплата проміжних дивідендів, однозначно, підтримує її капіталізацію протягом року. Зросте ринок, не виросте, ніхто не знає, а дивіденди будуть у будь-якому випадку.

П'ятничні дані по безробіттю в США привели до зниження індексу долара. Індекси Доу і S&P спочатку торгівлі знизилися, проте пізніше продовжили своє зростання. Для індексу долара ключовий рівень розташований на позначці 82,50, пробиття якого буде означати торжество «биків».

Олександр Разуваєв, Дарина Желаннова, Леонід Матвєєв
Компанія Альпарі