ua en ru

Аллеров розповів про завдання Нацгвардії в зоні АТО

Аллеров розповів про завдання Нацгвардії в зоні АТО Фото: генерал-лейтенант Юрій Аллеров

В зоні АТО Нацгвардія займається широким спектром завдань, у тому числі боротьбою з диверсійними групами

Національна гвардія у зоні АТО займається широким спектром завдань, у тому числі боротьбою з диверсійними групами. Про це заявив генерал-лейтенант Юрій Аллеров, командуючий Національною гвардією України, в інтерв'ю "Новий час".

Аллеров повідомив, що в зоні АТО Національна гвардія підпорядковується Міністерству оборони. Оскільки планування операцій в зоні АТО здійснюється Генеральним штабом, Нацгвардія знаходиться в його безпосередньому підпорядкуванні.

"Ми сьогодні проводимо захист в плані розшуку тих злочинців, які в зоні АТО є представниками так званих ЛНР/ДНР, злочинці, які втекли, бешкетують в населених пунктах. Ми проводимо заходи контролю, щоб не допустити контрабанду. Знаходимо наркотичну речовину, зброю, яка пересувається на контрольно-перепускних пунктах. Ми охороняємо об'єкти в зоні АТО. Це підстанції, мости, важливі об'єкти, які впливають на сполучення, комунікації," - сказав Аллеров.

Також Аллеров розповів про завдання військового формування "Азов", яке також входить до складу Національної гвардії.

"Контролюють Азовське узбережжя, щоб не допустити диверсійних груп ворога. Виконують обмежувальні функції в тилу. Проводять заходи антидиверсійного, антиснайперського характеру," - розповів Аллеров.

Нагадаємо, раніше Аллеров повідомив, що спецпідрозділи навесні 2014 могли утримати Донецьк і Луганськ, але не отримали наказу.