ua en ru

Алієв виключив подальше обговорення статусу Карабаху

Алієв виключив подальше обговорення статусу Карабаху Фото: Ільхам Алієв (facebook.com/LiderIlhamAliyev)
Автор: РБК-Украина

Обговорення статусу Нагірного Карабаху неможливо, офіційний Баку виходить з того, що Азербайджан відновив свою територіальну цілісність. Остання не може бути предметом переговорів.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв в ході звернення до нації в зайнятому Фізулінському районі, передає "Інтерфакс-Азербайджан".

Він нагадав, що обіцяв не допустити створення на азербайджанських територіях другої вірменської держави.

"Неодноразово говорив, що територіальна цілісність Азербайджану не може бути предметом переговорів. Казав, що Азербайджан відновить свою територіальну цілісність. Казав, що якщо не мирним шляхом, то військовим", - заявив Алієв.

Він також зазначив, що не відмовляється від своїх слів.

"Ні про який статус (Карабаху, - ред.) не може йти мови. Є єдина азербайджанська держава багатонаціональна, багатоконфесійна і прогресивна. Представники всіх релігій живуть нормально, в умовах миру і взаєморозуміння. Вірменський народ буде жити так само, у нас немає справи з вірменським народом", - додав Алієв.

Нагадаємо, за умовами мирних угод, в регіоні буде діяти російська миротворча місія. Напередодні Reuters повідомило, що Росія перекидає системи "Град" до Нагірного Карабаху.

До цього міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що статус Карабаху залежить від національного і релігійного питань.