ua en ru

Alibaba розмістить євробонди на 7 млрд доларів

Alibaba розмістить євробонди на 7 млрд доларів Фото: Джек Ма знову виходить на ринок єврооблігацій (flickr.com-worldeconomicforum2)

Розміщення буде здійснюватись 5 траншами

Китайський інтернет-рітейлер Alibaba Group Hodling розмістить єврооблігації на 7 млрд доларів. Про це повідомили організатори угоди, передає портал MarketWatch.

Компанія проведе розміщення 5 траншами.

В транші увійдуть боргові цінні папери з терміном обігу 5,5 років на суму 700 млн доларів (спред до держоблігацій США - 73 базисних пункту), 10-річні євробонди на 2,55 млрд доларів (спред - 108 б.п.), 20-річні євробонди на 1 млрд доларів (спред - 118 б.п.) , 30-річні євробонди на 1,75 млрд доларів (спред - 138 б.п.) і 40-річні євробонди на 1 млрд доларів(спред - 158 б.п.).

Організаторами розміщення виступили Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan і Morgan Stanley.

Як повідомляється, це розміщення стало другим в історії компанії. Вперше Alibaba виходила зі своїми цінними паперами на ринок корпоративних бондів у 2014 році, коли через місяць після первинного розміщення акцій (IPO) в США, розмістила боргові папери на суму 8 млрд доларів.

Отримані від розміщення кошти будуть спрямовані на загальнокорпоративні цілі.

Alibaba має рейтинг "А" від трьох основних міжнародних рейтингових агентств Standard & Poor's, Moody's і Fitch.

Як зазначає MarketWatch, прибутковість найбільш активно торгуються в даний час облігацій компанії з погашенням у листопаді 2024 роки і купоном 3,6% становить 3,149% річних, що на 76 базисних пунктів перевищує прибутковість аналогічних за терміном обігу US Treasuries.

Alibaba володіє найбільшими в Китаї платформами електронної комерції, включаючи найпопулярнішу з них - Taobao. Компанія зводить на цих платформах покупців і продавців, надаючи їм різні сервіси. При цьому на Alibaba доводиться 80% обороту електронної торгівлі в країні.

Нагадаємо, в червні світові ЗМІ повідомляли про те, що Alibaba Group спільно з японським концерном SoftBank вкладуть 1,5 млрд доларів в нову сінгапурську службу таксі Grab.