ua en ru

"Альфа-Банк Україна" планує найближчим часом провести докапіталізацію

"Альфа-Банк Україна" планує найближчим часом провести докапіталізацію Фото: Олександр Луканов

Точна сума докапіталізації поки не розголошується

ПАТ "Альфа-Банк Україна" планує найближчим часом провести докапіталізацію. Про це на прес-конференції повідомив головний керуючий директор банку Рушан Хвесюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є план капіталізації, узгоджений з Національним банком України", - повідомив Хвесюк, однак точну суму капіталізації не назвав.

Президент "Альфа-Банку" Олександр Луканов охарактеризував ситуацію на банківському ринку в цілому позитивно. "Поки хіба що пропорції між приватним капіталом і державним не дуже здорові", - додав він.

Луканов також повідомив, що "Альфа-Банк" буде розглядати можливість залучення нових інвесторів після остаточного завершення угоди з UniCredit Group.

Крім того, "Альфа-Банк Україна" не виключає можливість проведення ребрендингу після завершення угоди акціонера банку ABH Holdings S. A. з UniCredit Group. Про це повідомив Роман Шпек, старший радник "Альфа-Банку Україна": "Ми ніколи ні про що не говоримо не розібравшись остаточно. Ми отримаємо всі дозволи (по угоді - ред.) і подивимося, якою буде далі стратегія щодо роботи банків ("Альфа-Банку Україна" та "Укрсоцбанку" - ред). Чи буде це злиття або поглинання, щоб банк був не тільки великим, але і сильним. Якщо ми побачимо в цьому процесі, що можливо буде використовувати їх бренд, то будемо використовувати. Але Альфа не може зникнути".

Нагадаємо, "Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 131 млн доларів (або 3,135 млрд гривень за курсом НБУ на дату збільшення).