ua en ru

Олексій Кочанов призначений гендиректором аеропорту "Бориспіль"

Олексій Кочанов призначений гендиректором аеропорту "Бориспіль". Нового гендиректора "Борисполя" представив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає кореспондент РБК-Україна.

Олексій Кочанов (на фото) призначений гендиректором аеропорту "Бориспіль". Нового гендиректора "Борисполя" представив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше Кочанов був директором ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Кочанов народився в 1972 р. в Казахстані. У 1995 р. закінчив економічний факультет Київського міжнародного університету інженерів цивільної авіації. Підвищував кваліфікацію на курсах IATA (Швейцарія, Чехія) і компанії Airbusindustry (Франція).

Трудову діяльність почав в 1995 році в Державній авіаційній адміністрації України як інженер першої категорії. З 1996 по 2007 рік обіймав керівні посади на підприємствах цивільної авіації України.

Читайте також: Чистий збиток МА "Бориспіль" за 6 міс. склав 7 млн грн

З 2008 по 2010 рік займався реалізацією інфраструктурних проектів, зокрема в авіаційній галузі. У 2010 році очолив ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Також Козак подякував колишньому гендиректору аеропорту Антону Волову за хорошу роботу.

Нагадаємо, Антон Волов керував аеропортом Бориспіль з квітня 2011 р., був призначений ще коли Мінінфраструктури очолював Борис Колесніков. До цього Волов був заступником голови Нацагентства по підготовці Євро-2012, а ще раніше обіймав посаду фінансового директора авіакомпанії "Донбасаеро". Повідомлялося, що Волов переходить на роботу в Мініфраструктури.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" планує відновити роботу терміналу бізнес-авіації

Зазначимо, чистий збиток державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в I півріччі 2013 р. склав 7 млн 92 тис. грн проти прибутку в 270 млн 495 тис. грн за аналогічний період минулого року.

За перше півріччя ц.р. МА "Бориспіль" обслужив 3 млн 289 тис. 600 пасажирів, що на 14% менше в порівнянні з відповідним періодом 2012 р.

На початку липня Кабінет міністрів України затвердив фінплан аеропорту "Бориспіль" на 2014 р. з річним доходом в сумі 84 млн грн.

ДП "МА "Бориспіль" розташовано в 29 км на південний схід від Києва і 6 км на південний захід від Борисполя. Аеропорт створений в травні 1959 р. і займає територію площею 943 га. Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну - завдовжки 4 тис. м і шириною 60 м, другу - завдовжки 3,5 тис. м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовано чотири пасажирські термінали, поштово-вантажний комплекс і близько 200 виробничих, адміністративних і допоміжних будівель і споруд.