ua en ru

Олексій Євлах повертається до України з доброї волі, - адвокати

Повернення з Німеччини до України депутата Київради і колишнього голови земельної комісії Київради Олексія Євлаха ініційовано самим Євлахом. Таку заяву зробили адвокати депутата, коментуючи інформацію про екстрадацію Євлаха до України.
«Він цілком міг розраховувати на політичний притулок у Німеччині. Але Олексій не вважає себе винним. Як голова комісії Київради із земельних питань, він не ніс повну відповідальність за підготовку земельних рішень. Адже всі проекти рішень, перш ніж потрапити на розгляд комісії, проходили низку різних інстанцій, профільні управління та юридичну експертизу», - зазначив захист Євлаха.
Юристи колишнього голови земельної комісії Київради також стверджують, що якби їх підопічного в січні цього року не затримали в Німеччині, він уже в лютому, закінчивши лікування, сам повернувся б в Україні.
Крім того, на переконання близьких Євлаха, якщо б він чинив опір екстрадиції з Німеччини до України, це істотно ускладнило б процесуальні моменти. Оскільки в Німеччині не розуміють, як можна робити виправлення в земельному кадастр (ці правопорушення інкримінуються Євлаху).
Нагадаємо, Євлаха було затримано в Німеччині 6 січня ц.р. Він знаходився в розшуку по лінії Інтерполу. Депутату інкримінується підробка документів (ст. 366 ч. 2 КК), яка призвела до збитків на суму 10 млн грн.