ua en ru

Александровській залишили звання почесного громадянина Харкова

Александровській залишили звання почесного громадянина Харкова Фото: мер Харкова відмовився позбавити Александровську звання почесного громадянина міста

Пропозицію щодо позбавлення звання Александровської висунув представник фракції "Самопоміч"

Міський голова Харкова Генадій Кернес відмовився розглядати і виносити на голосування справу про позбавлення колишнього керівника місцевих комуністів Алли Александровської звання "Почесний громадянин Харкова". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Не було такого у практиці, щоб позбавляти звання. Я думаю, що ми не будемо започатковувати таку практику", - сказав Кернес.


Відповідну пропозицію до міських депутатів висунув представник фракції "Самопоміч", колишній снайпер 92-ї окремої механізованої бригади, що воювала на Донбасі, Іван Ракич під час чергового пленарного засідання міської ради.

"Вона не є почесним українським громадянином міста, яке є прифронтовою зоною", - сказав Ракич.

Колишньому першому секретареві обласного осередку Комуністичної партії України, в минулому народному депутатові кількох скликань Аллі Александровській присвоїли звання почесного харків’янина в 2008 році.

В червні цього року Александровську затримали за підозрою в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації. 30 червня Київський районний суд Харкова постановив арештувати колишню комуністку на 60 діб без права застави.

Апеляційний розгляд справи призначений на 8 липня.

Нагадаємо, Александровська до арешту встигла переоформити харківські офіси КПУ.