ua en ru

Олександр Ярославський склав з себе повноваження президента "Металіста" (доповнення)

Олександр Ярославський склав з себе повноваження президента ФК "Металіст" і передав зобов'язання з фінансування клубу іншому інвестору. Про це йдеться в заяві Ярославського на сайті клубу.

"Звертаюся..., щоб повідомити про зміни в системі управління ФК "Металіст". З 24 грудня 2012 р. я складаю з себе повноваження президента клубу і передаю зобов'язання щодо його фінансування іншому інвестору", - говориться в заяві.

Ярославський відзначив, що за сім років перебування на посаді президента інвестував понад 570 млн дол. у розвиток ФК "Металіст" і підготовку Харкова до Євро-2012.

"Єдина (вона ж головна) причина, по якій я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця хвора атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей. Тому, йдучи, я не кидаю "Металіст" напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний чинник і при цьому зберігається джерело фінансування клубу", - зазначив Ярославський.

Нагадаємо, раніше Ярославський заявив, що Харківський міський голова Геннадій Кернес повинен зі своєї кишені фінансувати стадіон і клуб, якщо вже має намір повернути ОСК "Металіст" в міську власність.

Читайте також: Харківська міськрада ініціює передачу стадіону "Металіст" у комунальну власність