ua en ru

Олександр Ярославський: Щоб бути патріотом, необов'язково бути губернатором

Бізнесмен Олександр Ярославський відповів на звернення харків'ян, прислане вчора на офіційні електронні скриньки харківських підрозділів DCH. Про це повідомила прес-служба групи.

Бізнесмен Олександр Ярославський відповів на звернення харків'ян, прислане вчора на офіційні електронні скриньки харківських підрозділів DCH. Про це повідомила прес-служба групи.

Раніше в соціальних мережах, харків'яни просили Ярославського стати якщо не губернатором, то мером Харкова, незважаючи на те, що це виборна посада. У зверненні, зокрема, було сказано: «Олександр Владиленович, чому Ви відмовилися стати губернатором. Ви нам дуже потрібні, ми пам'ятаємо, що Ви зробили для міста і знаємо, що це Ваша заслуга».

Олександр Ярославський відповів землякам наступне:

«Спасибі за теплі слова і ваше добре думка про мене. Я глибоко зворушений такою довірою, і ціную його. Мені так само, як і вам, нескінченно боляче бачити те, що відбувається зараз в нашій країні і в нашому рідному місті.

Я за єдину і неподільну процвітаючу Україну - це моя однозначна і незмінна громадянська позиція. Але я переконаний, що для того, щоб бути патріотом своєї великої чи малої Батьківщини, необов'язково бути мером, губернатором або займати якусь іншу посаду.

Любов до свого міста і своєї країні в нинішній ситуації потрібно доводити не кар'єрними амбіціями, а ділом. У нового губернатора Харківщини з раннього ранку його першого робочого дня є мій номер телефону, і я відкритий до діалогу. І, хоча я не виступаю з гучними заявами і не намагаюся зайняти високі пости, я на своєму місці роблю все можливе, щоб не допустити розколу і приниження України.

Ще раз спасибі за ваше звернення і вашу довіру. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо відновити мир в країні і злагода в суспільстві.

З повагою, Олександр Ярославський».

Нагадаємо, Олександр Ярославський став власником клубу «Металіст» трохи менше 10 років тому. При ньому клуб став одним з лідерів українського футболу, а також домігся міжнародного визнання. Крім того, Ярославський став ключовим інвестором підготовки Харкова до Євро-2012. У кінці 2012 р. бізнесмен продав клуб Сергію Курченко. Ряд ЗМІ висловив припущення про те, що це була вимушена угода.