ua en ru

Олександр Янукович продовжує вести будівельний бізнес в Донецьку, - РНБО

Компанія "Мако", що належить сину екс-Президента України Віктора Януковича Олександру Януковичу, продовжує будівельні роботи в Донецьку. Про це повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Згідно з його заявою, незважаючи на постійні обстріли, в Донецьку "Мако", 100% якої контролює Олександр Янукович, продовжує будівництво житлових будинків і офісних приміщень, 100%. "Об'єкти будівництва охороняються членами радикального угруповання "Оплот", - підкреслив Лисенко.

У свою чергу в групі "Мако" спростували заяву спікера РНБО.

"Всі будівельні роботи на зазначених об'єктах були припинені, про що повідомила група інвесторів і громадськість ще 4 серпня поточного року", - сказано в заяві компанії.

Там в прес-службі компанії відзначили, що "охоронні послуги на території будівельних майданчиків "Мако" надаються виключно співробітники ліцензованих охоронних компаній, що легко підтверджується документально".

"Зараз на будівельних майданчиках групи в Донецьку виконуються виключно роботи, спрямовані на закінчення консервації об'єктів і їх технічну підтримку в зимовий період. Заява пана Лисенка група розцінює як чергову спробу чинити політичний тиск на акціонера "Мако" та його бізнес", - говориться в заяві компанії.

Як повідомлялося, ГПУ розслідує понад 30 справ стосовно екс-чиновників режиму Януковича, в тому числі екс-Президента України Віктора Януковича і його сина Олександра, колишнього глави Адміністрації Президента України Андрія Клюєва, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, голови Служби безпеки України Олександра Якименка, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

Янукович, Пшонка і Захарченко знаходяться в Росії, проте місцезнаходження решти досі невідомо.