ua en ru

Акцію з вимогою позбавити Рибалку мандата можуть поширити на всю Україну

Акцію з вимогою позбавити Рибалку мандата можуть поширити на всю Україну Фото: Сергій Рибалка

Ветаран АТО розповів подробиці акції

Ветеран АТО та громадський активіст Олег Кравець розповів про намір поширити на всю Україну акцію з вимогою позбавити народного депутата Сергія Рибалку мандата. Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

"Нас дуже серйозно обурило те, що депутат Верховної ради виходить на трибуну парламенту і бреше. Відверто бреше... Він сказав, що певна торговельна мережа працює на окупованих територіях і в Криму. Тому цю мережу необхідно націоналізувати. Звісно, нас це обурило, тому що ця мережа допомагала нам на Майдані, ця мережа допомагала нам в 2014-му році в самі найважчі часи. І ніде абсолютно це не рекламувалося і не декламувалося", - розповів він.

Кравець підкреслив, що разом з групою ветеранів АТО вимагає від нардепа Рибалки добровільного складення ним депутатського мандату та відмови від недоторканості.

"Для того, щоб відбулася зустріч (з Сергієм Рибалкою, - ред.), я на одній нозі скакав, доганяв його. Ми його шукали для того, щоб з ним зустрітися. Щоб подивитися в очі, поспілкуватися з людиною... Цього тижня я конкретно приїхав для того, щоб зустрітися з Сергієм Рибалкою. Мої побратими приїхали…", - зазначив він.

Активіст також заявив, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко йому особисто обіцяв, що долучиться до вирішення цього питання. Проте, за словами Кравця, за місяць фактично нічого не відбулось. "Ми звертаємося до правоохоронних органів про те, що Сергій Рибалка, фактично, - злочинець, а відповіді ніякої немає… Ми не будемо хлопчиками для биття. Ця акція буде продовжуватися зараз по всій Україні", - додав ветеран АТО.

Нагадаємо, на минулому тижні у приміщенні комітетів Верховної Ради України почалась акція протесту ветеранів АТО з вимогою припинити депутатські повноваження народного депутата з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалки.

Причиною акції стала інформація у ЗМІ про те, що нардеп Рибалка володіє фабрикою з виробництва снеків і сухариків в російському Ліпецьку.