ua en ru

Акція ВО "Свобода" "Умань без хасидів!" байдужа і хасидам, і жителям Умані, - Фельдман

Народний депутат України, президент "Українського єврейського комітету" Олександр Фельдман вважає акцію ВО "Свобода" "Умань без хасидів" абсолютно безглуздою.

За словами Фельдмана, подібні акції - абсолютно безглузді. На кого вони розраховані? Якщо на хасидів, то їм немає ніякого діла до "Свободи" та їх маревних заяв. Якщо на місцевих жителів, то вони в цей час намагаються заробити і раді такій можливості. Напевно, це проводиться заради тих, хто переживає сезонні проблеми з психологічним самопочуттям? Що гріха таїти, такі люди теж є.

"А якщо серйозно, то навіть якщо відкинути убік гуманітарну складову паломництва до Умані і говорити мовою економіки, то виявиться що в Україні не так вже багато пам'яток, до яких постійно приїжджають десятки тисяч іноземців. Відвідування хасидами Умані для України цілком можна порівняти з проведенням хорошого футбольного матчу європейського рівня. На які ще заходи в Україні разово може приїхати близько 30 тис. іноземців? Який ще невелике українське місто може похвалитися таким напливом гостей? Навіть якщо один іноземець витратить хоча б 1000 доларів в Україні, а тільки дорога обходиться набагато дорожче, то це буде близько 250 млн грн надходжень в економіку менш ніж за тиждень", - заявив Олександр Фельдман.

Також Фельдман зазначив, що в Україні існує ще близько десятка таких місць, які могли б стати об'єктами масового паломництва. До нещастя для місцевих бюджетів, більшість з них знаходяться там, де більшість у радах має "Свобода".

Як повідомлялося раніше, голова Черкаської обласної організації ВО "Свобода" Юрій Ботнарь заявив про намічений на 12 вересня проведенні акції "Умань без хасидів".