ua en ru

Акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" отримали перемогу у суді по справі з Бойком

Рівненський апеляційний господарський суд 11 лютого 2016 року відмовив Ігорю Бойкові у задоволенні його апеляційної скарги та залишив у силі рішення Господарського суду Житомирської області від 15.01.2016 р., прийняте на користь акціонерки ЗАТ "Житомирські ласощі" Ніни Грущак. Про це йдеться у відповідній постанові суду, яку редакції надали у ЗАТ "Житомирські ласощі".

Так, 15 січня 2016 року Господарський суд Житомирської області визнав недійсними рішення загальних зборів акціонерів ЗАТ "Житомирські ласощі", яке відбулося 20 листопада 2010 року, до яких, за даними ЗАТ, Ігор Бойко не допустив мажоритарного акціонера - швейцарську компанію Delta Capital SA.

У компанії повідомили, що саме на цих зборах у 2010 році було прийняте незаконне рішення про злиття ЗАТ "Житомирські ласощі", яке володіло Житомирською кондитерською фабрикою, із товариством з обмеженою відповідальністю "Будстайл ХХІ".

У "Житомирських ласощах" зазначили, що ТОВ "Будстайл ХХІ" було створене найманим представником іноземного інвестора Ігорем Бойком, але ніякої господарської діяльності не вело. За даними акціонерів, у статутний фонд засновник вніс кілька одиниць офісної техніки та меблі на загальну суму 63 тис. грн, а ЗАТ "Житомирські ласощі" володіло активом, який коштував на той момент 109 млн дол.

Втім, за даними компанії, коли ці два підприємства злили, утворилося так зване ТДВ "ЖЛ", яке майже повністю належало Бойкові. За даними "Житомирських ласощів", частки ТДВ було розділено між менеджерами фабрики, які допомагали Бойкові здійснювати рейдерські дії, а мажоритарний акціонер, який володів 95% акцій, та 400 інших акціонерів, серед яких була і Ніна Грущак, залишилися ні з чим.

Далі, за даними компанії, із цим незаконним рішенням загальних зборів Бойко звернувся до державних реєстраторів, які зареєстрували ТДВ "ЖЛ" та припинили ЗАТ "Житомирські ласощі". Усі активи незаконно припиненого ЗАТ "Житомирські ласощі" було передано ТДВ "ЖЛ". Так Бойко і заволодів Житомирською кондитерською фабрикою, додали у компанії.

Вищий адміністративний суд України своєю постановою від 23 грудня 2015 року визнав дії держреєстраторів протиправними та зобов'язав Державну реєстраційну службу скасувати усі записи в ЄДР, які стосувалися незаконного заволодіння фабрикою Ігорем Бойком. Постанова ВАСУ остаточно поставила ТДВ "ЖЛ" поза законом. Зараз такої юридичної особи вже не існує, додали у компанії.

За даними ЗАТ, Ігор Бойко намагається довести своє право власності на чужу фабрику, "обливаючи брудом" не лише справжніх власників, але й міністрів, народних депутатів та перших осіб держави. Втім, черговий суд вкотре довів, що справжній рейдер Житомирської кондфабрики - сам Ігор Бойко, додали у "Житомирських ласощах".

Рішення Господарського суду Житомирської області відсьогодні набуло законної сили. Акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" звертаються до всіх юридичних і фізичних осіб з застереженням - ТДВ "ЖЛ" не існує в природі, а "аферист Ігор Бойко не є власником Житомирської кондитерської фабрики, тож просять бути обачливими і не мати з ним справ щодо цього підприємства".