ua en ru

Акціонери VimpelCom Ltd. схвалили операцію з Wind Telecom SpA

Акціонери VimpelCom Ltd. на сьогоднішньому спеціальному засіданні схвалили операцію по покупці телекомунікаційних активів Wind Telecom єгипетського бізнесмена Нагіба Савіріса. Про це йдеться в повідомленні VimpelCom, передає РБК.

Акціонери VimpelCom схвалили всі пункти, що стояли на порядку спеціального засідання, говориться в повідомленні. На голосування було винесено пропозицію про випуск до 325 млн 639 тис. 827 звичайних акцій і 305 млн конвертованих привілейованих акцій на користь акціонерів Wind Telecom і пропозицію про збільшення дозволеного до випуску акціонерного капіталу оператора до 3 млн 114 тис. 171,83 дол шляхом створення 630 млн 639 тис. 827 нових звичайних акцій (номінальною вартістю 0,001 дол. за папір) і 305 млн нових привілей.ованих акцій (номінальною вартістю 0,001 дол за папір).

Збільшення дозволеного до випуску акціонерного капіталу на 630 640 000 нових звичайних акцій (а не на 325 640 000 звичайних акцій, як це передбачено додемісією на користь акціонерів Wind) пояснюється тим, що VimpelCom зобов'язаний також врахувати 305 млн нових звичайних акцій, які можуть виникнути в результаті конвертації 305 млн привілейованих акцій.

Привілейовані акції, що випускаються на користь акціонерів Wind, можуть бути конвертовані у звичайні акції VimpelCom у часовий проміжок, що починається через 2,5 року після емісії та закінчується через 5 років після емісії. При цьому конвертація буде проводитися за ціною, що базується на вартості американських депозитарних акцій (ADS) VimpelCom на біржі NYSE в Нью-Йорку.

За даними VimpelCom, у спеціальному засіданні взяли участь акціонери, що представляють 93,1% голосуючого капіталу оператора. Резолюції, винесені на голосування, були схвалені 53,3% голосів. Проте з усіх публічних акціонерів VimpelCom, які брали участь у голосуванні, 60,2% проголосували проти пропозицій. Цього виявилося недостатньо для блокування угоди, як хотіла норвезька Telenor, оскільки угода отримала підтримку ключового акціонера VimpelCom - російській Altimo і певної частини міноритаріїв.
Нагадаємо, наглядова рада VimpelCom Ltd. 16 січня 2011 схвалив покупку компанії Wind Telecom SpA У результаті злиття VimpelCom і Wind Telecom буде утворена шоста за величиною в світі телекомунікаційна компанія, що надає послуги мобільного зв'язку в 19 країнах з населенням в 838 млн чоловік і числом абонентів 173 млн. 28 січня 2011 Telenor ініціювала судовий розгляд в лондонському суді у зв'язку з запропонованої угодою VimpelCom щодо купівлі компанії Wind Telecom, що володіє 51,7% Orascom Telecom Holding і 100% італійського стільникового оператора Wind Italy. Telenor не бачить "фінансового та стратегічного сенсу" в цій угоді для акціонерів VimpelCom.