ua en ru

Акціонери VimpelCom Ltd. обрали нову наглядову раду з 9 чоловік

Акціонери VimpelCom Ltd. обрали нову наглядову раду з 9 чоловік, змінивши трьох членів. Про це повідомляється в документах компанії. Таке рішення було прийнято сьогодні на річних зборах акціонерів, повідомляє РБК.
Так, до наглядової ради переобрані: власник "Альфа-груп" Михайло Фрідман, гендиректор Kohlhammer Consulting Ганс Петер Колхаммер, глава компанії Gradient Леонід Новосельський, гендиректор Altimo Олексій Резнікович, глава російського підрозділу Telenor Оле Бьорн Шульстад і виконавчий віце-президент Telenor Ян Едвард Тгесен .
Також до наглядової ради обрані: почесний голова ради директорів VimpelCom Огі Фабела, який зайняв посаду нового голови наглядової ради, головний керуючий директор Telenor Serbia К'елл Мортен Йонсен і Андрій Баранов.
З попереднього складу в наглядову раду не увійшли: Джо Лундер, який з 1 липня приступить до обов'язків глави VimpelCom Ltd., старший віце-президент Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") Олег Маліс і президент Telenor Йон Фредрік Баксаас.
VimpelCom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" і українського ЗАТ "Київстар". За підсумками операції з Wind Telecom основними акціонерами VimpelCom є норвезька Telenor - 31,7% економічних прав і 25% голосуючих акцій, російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") - 31,4% економічних прав та 25% голосів. Колишні акціонери Wind Telecom володіють 18,8% економічних прав і 29,6% голосуючих акцій. Чистий прибуток Vimpelcom Ltd. по US GAAP за I квартал 2011 р. порівняно з аналогічним показником 2010 р. виріс на 55% - до 590 млн дол. Чиста операційна виручка склала 2,7 млрд дол. і збільшилася на 23% в порівнянні з I кварталом 2010 р. З урахуванням активів Wind Telecom чиста операційна виручка Vimpelсom Ltd. по проформі в I кварталі 2011 р. склала 5,5 млрд дол.