ua en ru

Акціонери Metorex вимагають від Vale збільшити існуючу пропозицію про покупку з 1,1 до 1,5 млрд дол

Vale SA, другої за величиною горничодобувник, повинен підвищити свою пропозицію з покупки південноафриканської Metorex Ltd. приблизно на 35%, тому що 1,1 млрд дол., запропоновані компанією, нижче вартості компанії. Про це агентству Bloomberg повідомили представники компаній Fidelity International Metropolitan Asset Managers, які мають частку в Metorex.

"7,35 рандів за акцію (1,1 дол.), запропоновані Vale, є занадто низьким пропозицією, враховуючи обмежену кількість існуючих виробників міді у світі", - сказав Пітер Яндл, представник лондонської Fidelity, яка управляє приблизно 246 млрд дол. активів і володіє 2,4% Metorex.

"Пропозиція ближче до 10 рандів за акцію буде більш "відповідною", - вважає Стівен Релофс, керуючий кейптаунським фондом Metropolitan. Metropolitan, також відома як Меtam, управляє приблизно 8,4 млрд дол. активів і володіє 0,7% Metorex.

Vale 8 квітня зробила пропозицію щодо купівлі південноафриканської Metorex, яка має мідні і кобальтові шахти в Демократичній Республіці Конго.