ua en ru

Акціонери Facebook пропонують зняти Цукерберга з посади голови правління

Акціонери Facebook пропонують зняти Цукерберга з посади голови правління Фото: Марк Цукерберг (Zach Gibson/Getty Images)

Цукерберга звинувачують, що він погано впорався з серйозними скандалами

Акціонери компанії Facebook виступили з пропозицією зняти з посади голови правління гендиректора Марка Цукерберга по причині того, що він "погано справився з декількома серйозними скандалами". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

Декілька фондів, що мають акції компанії, підтримали пропозицію усунення гендиректора Цукерберга з посади. Також казначеї зі штатів Іллінойс, Пенсильванія, Род-Айленд і ревізор міста Нью-Йорк Скотт Стінгер підтримали дану позицію.

Пропозиція має бути висунена на голосування на щорічній зустрічі акціонерів компанії у травні 2019 року. Окрім того, буде пропонуватись зробити роль глави компанії незалежною посадою.

Також зазначається, що відстуність незалежного голови ради директорів й упущення привели компанію до того, що вона "погано впоралась" з рядом серйозних суперечок, середи яких втручання РФ у вибори США, а також витоку даних Cambridge Analytica.

Зазначається, що зараз Цукерберг володіє близько 60 відсотками голосів.

Нагадаємо, Facebook розповів про кібератаки на 30 млн акаунтів соцмережі. Якщо спочатку йшлося про 50 мільйонів зламаних сторінок, то в результаті з'ясувалося, що їх було близько 30 мільйонів.