ua en ru

Акціонер "Альфа-Банку" ABH Ukraine зареєстрував випуск єврооблігацій на 30 млн євро

Акціонер "Альфа-Банку" ABH Ukraine зареєстрував випуск єврооблігацій на 30 млн євро Фото: відділення "Альфа-Банку"

8 вересня 2016 року компанія ABH Ukraine – єдиний акціонер Альфа-Банку Україна, яка володіє 100% акцій банку, випустила єврооблігації на суму 30 млн євро, з купонним доходом в розмірі 7,5% річних, щоквартальним купоном і погашенням в 2018 році. Єврооблігації були випущені з урахуванням правил, визначених у Положенні "S" Комісії з цінних паперів і бірж США з лістингом на Франкфуртській фондовій біржі, повідомляє прес-служба банку.

Як наголошується, цей випуск єврооблігацій став четвертим подібним випуском компанії ABH Ukraine за останні 12 місяців і першим випуском, номінованим у євро. Успішне розміщення єврооблігацій, випущених у грудні 2015 року, у квітні та серпні 2016 року, а також тривалий стійкий попит інвесторів на поточний випуск свідчать про незмінно високу довіру інвестиційного співтовариства до фінансових інструментів банківської групи Альфа (представленої холдингом ABH Holdings S. A.), підкреслили в банку.

"Четвертий випуск єврооблігацій за менш ніж 12 місяців свідчить про продовженя незмінно високого попиту інвестиційного співтовариства на боргові інструменти Альфа-Банку Україна, номіновані як в доларах США, так і в євро. Це дозволяє нам говорити про високу довіру учасників ринку до акціонерів Альфа-Груп, а також про результативність підтримки планів розвитку банківського бізнесу в Україні. При цьому поточні випуски єврооблігацій нашим банком дозволяють готувати грунт для планування чергового випуску в кінці 2016 – початку 2017 року", – зазначає Рушан Хвесюк, головний керуючий директор Альфа-Банку Україна.