ua en ru

Акції Twitter підскочили на чутках про можливе поглинання Google

Акції Twitter підскочили на чутках про можливе поглинання Google

Акції Twitter Inc's у вівторок різко підскочили в ціні - цінні папери компанії виросли на тлі чуток про можливу угоду з Google, передає Reuters.

За даними Нью-Йоркській фондовій біржі, на відкритті торгів акції Twitter коштували 51,01 дол. Протягом дня вони показали зростання майже на 4%, досягнувши в максимумі 53,28 дол. До закриття біржі вартість цінних паперів компанії трохи знизилася - до 52,87 дол. (зростання за день 3,6%).

Капіталізація Twitter оцінюється у 34,251 млрд дол. Акції різко підскочили після появи непідтвердженою інформацією про поглинання компанії.

Чутки про те, що інтернет-гігант Google зацікавлений у покупці Twitter, час від часу з'являються останні кілька місяців. Зростанню котирувань сприяла нова інформація про те, що Twitter найняв консультантів Goldman Sachs, щоб парирувати ці спроби, повідомляє Businessinsider. Представники Twitter, Goldman Sachs і Google коментувати ситуацію відмовилися.

Twitter - друга за величиною соціальна мережа у світі. Компанія нараховує 288 млн активних користувачів на місяць. Купівля компанії може обійтися в суму близько 50 млрд дол. Але Google, яка намагається боротися із Facebook у сегменті соцмереж, може собі це дозволити - накопичення IT-гіганта перевищують 64 млрд дол.

За підсумками 2014 р. виручка Twitter подвоїлася, склавши 1,4 млрд дол. Чистий збиток скоротився з 645,3 млн дол. (у 2013 р) до 577,8 млн дол. За рік кількість користувачів соцмережі зросла на 20%.

Нагадаємо, сервіс мікроблогів Twitter запустив функцію, що дозволяє прокоментувати додатковими 116 знаками пост, який користувач ретвітнув і розмістив у себе на сторінці.

Як повідомлялося, на предмет "екстремізму" в соцмережі Twitter адвоката української льотчиці і нардепа Надії Савченко Марка Фейгіна перевірить Слідчий комітет Росії.