ua en ru

Акції опозиції в РФ: кількість затриманих зросла до понад 260 осіб

Акції опозиції в РФ: кількість затриманих зросла до понад 260 осіб Фото: акція опозиції в РФ (facebook.com/profile.php?id=100021804112328)

Затримання відбулися загалом у 27 містах Росії

На акціях підтримки російського опозиціонера Олексія Навального, які 7 жовтня 2017 року проходять по всій РФ, станом на 20:00 за місцевим часом поліцією затримано понад 260 осіб. Про це повідомляє портал моніторингу політичних переслідувань "ОВД-Інфо".

"За останніми даними, всього в 27 містах Росії затримано, як мінімум, 262 людини. 66 осіб затримано в Санкт-Петербурзі, 54 людини в Ярославлі, 20 - у Липецьку. Також є затримані в Калінінграді, Краснодарі, Москві, Пермі, Пскові, Саранську, Селятині, Сочі, Ставрополі, Твері, Тюмені, Якутську", - йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що одного з затриманих у Краснодарі вже заарештували на три доби. Водночас усіх відпустили в Єкатеринбурзі, Іжевську, Нижньому Тагілі, Ростові-на-Дону, Самарі, Саратові, Тулі, Тюмені і Південно-Сахалінську.

Повідомлялося, що влада РФ не дала згоду на проведення більшості акцій, у тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі. За свідченнями очевидців, поліція діє жорстко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на акціях на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, які проходили в суботу загалом у 80 містах Росії, поліцією вже затримано понад 100 людей. Демонстранти вимагають допустити опозиціонера до участі у президентських виборах у 2018 році. Сам Навальний перебуває під арештом, його затримано на 20 діб.