ua en ru

У Росії на акціях опозиції вже затримано понад 100 осіб

У Росії на акціях опозиції вже затримано понад 100 осіб Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Затримання відбулись у 22 містах

На акціях підтримки російського політика-опозиціонера Олексія Навального, які 7 жовтня 2017 року проходять по всій РФ, поліцією вже затримано понад 100 людей. Про це повідомляє сайт моніторингу політичних переслідувань "ОВД-Інфо".

"За останніми даними, всього в 22 містах Росії затримано 104 особи. 18 осіб у Єкатеринбурзі (інформація перевіряється, за непідтвердженими даними, затриманих більше), 12 осіб у Тулі, 11 осіб у Саратові, 10 осіб у Самарі (сімох уже відпустили), вісім людей у Нижньому Тагілі. Є затримані також у Калінінграді, Краснодарі, Москві, Пермі, Петербурзі, Пскові, Ростові-на-Дону, Саранську, Саратові, Селятині, Сочі, Ставрополі, Твері, Тюмені, Південно-Сахалінську, Якутську", - йдеться в повідомленні.

Влада РФ не дала згоду на проведення більшості акцій, у тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі.

Як повідомляється, в Москві демонстрація на Пушкінській площі переросла в ходу по вулиці Тверській у бік Кремля. У московському главку поліції нарахували близько 700 демонстрантів. Затримань у російській столиці небагато - поліція в основному обмежується супроводом демонстрантів.

Акції на підтримку Навального проходять загалом у 80 містах РФ. Демонстранти вимагають допустити його до участі у президентських виборах у 2018 році. Сам опозиціонер перебуває під арештом. Його затримано на 20 діб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Москві (РФ) на Пушкінській площі почалися затримання прихильників несанкціонованої акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального.