ua en ru

Акції Nikon знаходяться в зоні росту третій день поспіль після новин про запуск беззеркальной камери

Акції Nikon Corp знаходяться в зоні росту третій день поспіль, після того як ринок розбурхали чутки про запуск компанією беззеркальной камери, а потім повідомлення в газеті Nikkei про виведення її на ринок до кінця року, передає Reuters.
Конкуренти Nikon, включаючи Sony Corp, другого за величиною в світі виробника камер, вже запустили схожі моделі, які поєднують в собі переваги професійної камери, але в меншому розмірі.
Але Nikon і Canon Inc, два найбільших постачальника дзеркальних фотоапаратів, поки не повідомили, що буде з цим сегментом і знизить він продажу існуючих моделей.
За повідомленнями Nikkei, ціна нового продукту Nikon складе 70-100 тис. ієн (900 - 1300 дол.), включаючи об'єктив. Представник Nikon відмовився від коментарів.
У газеті більше не наводилися які-небудь подробиці про продукт.
"Деякі розглядають це як негативну подію з точки зору прибутку, оскільки вважається, що компанії, вже запустили схожий продукт, терплять збитки", - сказав Ріосуке Катсура, аналітик Mizuho Securities у Токіо. - "Але запуски продуктів інших компаній були обмежені з точки зору регіону та кількості моделей. Nikon буде запускати продукт на глобальному ринку, і компанія зможе отримати прибуток від масштабу".
На думку деяких аналітиків, відсутність оптичного видошукача в беззеркальних фотоапаратах, сильною боку японських виробників, дозволить південнокорейським компаніям випередити японців в даному сегменті ринку.
Samsung Electronics запустила свою першу беззеркальную камеру у вересні 2010 р.
Акції Nikon підскочили на 10% за три дні, в той час як акції Canon тільки на один відсоток за цей же період, а Sony - на 2,3%.
Минулого місяця представники Nikon говорили, що чекають зростання продажів дзеркальних камер на 26% до березня 2012 р., до 5,4 млн одиниць. Вони також повідомили, що очікують зростання продажів компактних камер на 9% до 15,5 млн одиниць і зростання продажів змінних об'єктивів на 20% - до 7,6 млн одиниць.