ua en ru

Акції китайської Lenovo впали на 15% після придбання Motorola

Акції найбільшого в світі виробника персональних комп'ютерів китайської компанії Lenovo впали на 15% на тлі стурбованості інвесторів доцільністю недавніх придбань компанії.

Акції найбільшого eсвіті виробника персональних комп'ютерів китайської компанії Lenovo впали на 15% на тлі стурбованості інвесторів доцільністю недавніх придбань компанії, передає ВВС.

У січні 2014 р. Lenovo уклала дві великі угоди загальною вартістю 5,2 млрд дол. В результаті однієї з них Lenovo придбала бюджетний бізнес-сервер американської технологічної компанії IBM за 2,3 млрд дол. Тижнем пізніше Lenovo купила в інтернет-гіганта Google американську компанію з виробництва мобільних телефонів Motorola Mobility за 2,91 млрд дол. Google, у свою чергу, заплатила 12,5 млрд дол. за Motorola - менше двох років тому.

Інвестори почали продавати акції Lenovo на тлі новин про угоду про купівлю Motorola унаслідок стурбованості прибутковістю Motorola. Акції Lenovo впали на 8%: у Гонконгу 30 січня незадовго до закриття ринку на новорічні свята. Коли ринок відкрився 4 лютого, акції Lenovo впали на 15%.

Серед інших питань, інвестори стурбовані тим, яким чином Lenovo буде інтегрувати свої недавні придбання у свою корпоративну стратегію.

Представник дослідницької компанії IDC Брайан Ма вважає: "Потрібно подивитися, як Lenovo налагодила справи в підрозділі з виробництва персональних комп'ютерів IBM у 2005 р. - як приклад минулих інтеграційних стратегій Lenovo".

Мова йде про бренд IBM ThinkPad, придбання якого Lenovo 2005 р. дозволило, на думку аналітиків цієї компанії випередити американську технологічну компанію Hewlett-Packard і зайняти місце найбільшого в світі виробника комп'ютерів в 2012 р.