ua en ru

Акції HTC впали до восьмирічного мінімуму після пониження прогнозів

Фондовий ринок вкрай негативно відреагував на гнітючий прогноз HTC: акції компанії подешевшали на 6,7% до 159,5 тайваньських доларів, що стало найменшим значенням з листопада 2005 р.

Тайванський вендор у минулій чверті не зумів повернутися в топ-5 найбільших виробників мобільних девайсів. Крім того, експертів серйозно турбує зниження попиту на флагманські смартфони компанії.

HTC планує активізувати просування своїх апаратів і підвищити конкурентоспроможність, представивши моделі середньої цінової категорії. Однак аналітики скептично оцінюють шанси HTC.

Читайте також: HTC знизила прогноз по виручці на III квартал і очікує уповільнення продажів

HTC Corporation уклала дворічний контракт з американським актором Робертом Дауні-молодшим на суму 12 млн дол. Виконавець головної ролі в серії недавніх екранізацій популярного коміксу "Залізна Людина" від Marvel тепер буде приймати участь в рекламній кампанії HTC. Мова йде в тому числі і про роликах, які незабаром можна буде побачити по телевізору. Крім цього, реклама з участю Дауні-молодшого буде використовуватися в пресі і на вуличних білбордах.

"Змін на краще у справах HTC не спостерігається. Враховуючи насичення ринку висококласних смартфонів і сильну конкуренцію в сегменті моделей нижнього цінового діапазону, ми очікуємо погіршення показників компанії", - зазначила у записці інвесторам аналітик BNP Paribas SA Лаура Чен.

"Сповільнюється весь сектор виробників преміальних смартфонів, це не тільки проблема HTC. На ринку занадто багато гравців", - вважає Дейл Гай, аналітик Barclays.

Нагадаємо, HTC знизила прогноз за обсягами виручки в III кварталі поточного року до 60 млрд нових тайваньських доларів (2 млрд дол.). Виробник смартфонів намір приділити більше часу і коштів реклами моделі HTC One і випустити в продаж нові пристрої.

Операційна маржа може опинитися за підсумками поточного кварталу негативною, чого не спостерігалося з 2008 р.

За підсумками II кварталу чистий прибуток HTC впала на 83% р/р до 1,25 млрд нових тайваньських доларів, а виручка скоротилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів.