ua en ru

Акції Євромайдану дискредитують прагнення народу до вираження своєї волі, - "Український вибір"

Акції Євромайдану перетворюються у балаган і остаточно дискредитують прагнення народу до вираження своєї волі і невдоволення тим, що відбувається в країні. Про це йдеться в заяві громадського руху "Український вибір", повідомляє прес-служба руху.

"Український вибір" вважає це грубою політичною помилкою, яка позбавляє громадян єдиною на сьогодні можливості висловити свою волю і точку зору. І якщо б політики хотіли діяти в інтересах народу, вони б підняли Майдан на захист права народу на референдуми за народною ініціативою. Але їм це не потрібно!", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що "пікетування бази відпочинку в Закарпатті, де відпочивала родина Віктора Медведчука, показало всю глибину деградації опозиції, нездатної конструктивно мислити і діяти. Медведчук не є представником влади. На базі відпочинку в Закарпатті він відпочивав разом з дружиною і дітьми, тому образливі витівки купки людей, які туди приїхали зі Львова та Ужгорода, виглядали дрібною і позбавленою будь-якого сенсу хуліганською витівкою тих, хто не має ні найменшого уявлення про те, як жителі Закарпаття ставляться до Віктора Медведчука".

"Районна рада Воловецького району Закарпатської області недвозначно висловилася на адресу ініціаторів хуліганської витівки і змусила їх вести себе пристойно. Люди в своїх заявах і коментарях відкрито заявляють, що безглузді витівки автомайдану і опозиції їм набридли так само, як і влада. Народна хвиля невдоволення повертається проти політиків та організаторів Майдану", - йдеться в документі.

Крім того, як відзначають в "Українському виборі", заява прес-служби партії "Удар" в Закарпатській області, у якому вони оголосили Віктора Медведчука persona non grata, показало, якими барикадами Євромайдан відділив себе від народу, від його прагнення до кращого життя і кращої влади, від здорового глузду і розуміння того, заради чого варто виходити на майдани.

"Віктор Медведчук відстоює ідею народовладдя, з якої він повернувся в політику. Ця ідея об'єднує людей і відображає точку зору мільйонів українців. Можна зробити persona non grata ідею, яку підтримують мільйони! Ми розуміємо, що Майдан не хоче розходитися, а без об'єднує народ мети він не має сенсу і перспективи. Ні опозиція, ні влада таку ідею не зможе запропонувати Майдану. Цю ідею запропонували ми - рух "Український вибір", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що рух вже домігся від влади прийняття того рішення, яке буде працювати на Україну, на розвиток її економіки та громадянського суспільства. Вона викладена в заяві Віктора Медведчука про план виходу з політичної кризи.

На думку руху, "автомайдани - це спроба підмінити консолідуючу суспільство ідею референдумів на ідею боротьби за владу для дрібних людців і цілей, недостойних нашої країни".

"Справа не в паркані Віктора Медведчука, а в тому паркані, яким влада і опозиція відгородили себе від інтересів народу. Опозиції дуже хочеться, щоб Віктор Медведчук і рух "Український вибір" були з ними по один бік паркану. Але цього не буде. Ми вже зробили свій вибір і заявляємо відкрито: неправильно підміняти хуліганськими витівками ідею реформування влади, джерелом якої є народ!", - зазначають у прес-службі руху.

Неперспективно, на думку УВ, пікетувати бази відпочинку в Закарпатті з антиросійськими гаслами. Це не підтримає ні більшість жителів Закарпаття, ні більшість громадян України.

"Злочинно у боротьбі за краще життя робити ставку на протиправні дії. Зрадою Батьківщини були і будуть звернення із закликами посилити тиск на Україну і проханнями про допомогу ззовні.

Заява лідера партії "Удар" Кличка про те, що йому недостатньо моральної підтримки Заходу, - яскраве свідчення того, що народної підтримки в опозиції немає. Цікаво, а яка допомога Заходу йому потрібна - фінансова? Так це заборонено законом. А може, військова?

Діячі від "Удару", керовані Кличка в ході хуліганської витівки в Закарпатті, цинічно ображали Президента сусідньої дружньої і братньої країни - Російської Федерації. Але адже саме Росія прийшла на допомогу у важку хвилину. Надала пільгові - без всяких додаткових кабальних умов - фінансові кредити, знизила на третину ціну на газ.

Не Німеччина, не США, де має види на проживання пан Кличко, а - Росія!", - підкреслює "Український вибір".

Також у повідомленні наголошується, що останніми днями на адресу активістів "Українського вибору" в Закарпатті лунають погрози фізичної розправи з боку представників партії "Удар".

"Виникає питання до пана Кличка: це так прийнято у вас в США чи Німеччині? У нас в Україні це не залишиться безкарним. Ваші плани зробити з України колонію Євросоюзу, де все б робилося за вказівкою з Брюсселя чи Вашингтона, не пройшли і не пройдуть. Громадський рух "Український вибір зробило і зробить для цього все необхідне", - наголошується в повідомленні.