ua en ru

В Актобе ліквідували ще п'ятьох нападників

В Актобе ліквідували ще п'ятьох нападників Фото: в Актобе триває контртерористична операція

Злочинці спробували пограбувати ще один збройний магазин

У Актобе (Казахстан) співробітники поліції в ході контртерористичної операції ліквідували ще п'ятьох злочинців з числа нападників напередодні на збройові магазини, передає Tengrinews.kz з посиланням на МВС Казахстану.

Повідомляється, що після нападу на збройовий магазин "Паллада", в ході якого загинув продавець, співробітник охоронного агентства, а також були поранені троє патрульних, злочинці розділилися на дві групи, одна з яких у кількості 6 осіб на патрульному автомобілі напала на інший збройовий магазин "Пантера", де завдала ножові поранення двом відвідувачам, один з яких помер. В ході перестрілки біля "Пантери" поліція ліквідувала трьох нападників, один поранений і затриманий, двом вдалося втекти, однак були виявлені і ліквідовані пізніше за межами міста.


Також повідомляється, що друга група захопила пасажирський автобус, пасажирів висадили. На захопленому автобусі злочинці протаранили ворота в/ч 6655 Національної гвардії Казахстан і влаштували перестрілку з військовими і поліцією.

В ході перестрілки одного з нападників ліквідовано і ще один поранений. З числа військових загинули 3 і 6 поранено.

Нагадаємо, в Актобе введено "червоний рівень" терористичної небезпеки.