ua en ru

Активність в економіці єврозони в липні почала рости

Звідний індекс менеджерів закупівель у єврозоні перевищив в липні 50 пунктів вперше майже за 1,5 роки, що говорить про зростання активності в економіці, свідчать дані Markit Economics. Про це повідомляє "Росія 24".

Індекс в липні склав 50,4 пункту в порівнянні з 48,7 пунктам в червні. Аналітики, опитані Bloomberg, чекали зростання показника всього до 49,1 пункту.

Якщо показник перевищує 50 пунктів, то це говорить про зростання активності в економіці, а якщо індекс менше 50 пунктів, то активність скорочується.

Примітно, що індекс знаходився нижче 50 пунктів протягом 16 місяців. Таким чином, активність в єврозоні в липні виросла вперше майже за 1,5 роки.

Промисловий індекс PMI виріс до 50,1 пункту в порівнянні з показником попереднього місяця на рівні 48,8 пункту. Аналітики чекали зростання до 49,1 пункту.

У секторі послуг показник виріс до 49,6 пункту. Очікувалося зростання до 49,1 пункту.

Читайте також: Ділова активність Німеччини і Франції показала зростання

Єврозона намагається вийти з найдовшої рецесії з часів введення єдиної валюти в 1999 р. Економісти чекають застою економіки в II кварталі.

ВВП, як очікується, виросте на 0,1% в III кварталі і ростиме на 0,2% в подальші два квартали, свідчать дані опитувань. При цьому безробіття виросте до рекордного рівня в 12,4% цього року.