ua en ru

Активна фаза на Донбасі АТО триває, - інформцентр РНБО

У Донецькій та Луганській обл. продовжується активна фаза антитерористичної операції.

У Донецькій та Луганській обл. продовжується активна фаза антитерористичної операції. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК -Україна.

"У Донецькій та Луганській обл. продовжується активна фаза антитерористичної операції", - повідомив Лисенко.

За його слова ми, на минулому тижні завдяки діям підрозділів Збройних сил України, СБУ, МВС, Національної гвардії, Держприкордонслужби від терористів було звільнені міста Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Артемівськ, Дружківка, селище Миколаївка, пропускний пункт "Должанський" та інші.

"На даному етапі згідно доручення Президента України пріоритетним завданням є налагодження мирного життя на територіях, звільнених від терористів", - заявив Лисенко.

За його словами, подальше розгортання антитерористичної операції відбувається відповідно до стратегічного плану Президента України щодо звільнення Донбасу. Водночас, він заявив, що Президент України Петро Порошенко вважає неприпустимим одностороннє припинення вогню.

"Можливість зупинки активних дій у рамках АТО буде розглядатися тільки після виконання мирного плану, який передбачає звільнення усіх заручників і полонених, звільнення усіх українських міст, здачу терористами зброї, відновлення контролю над державним кордоном з залученням до моніторингу ситуації представників ОБСЄ", - зазначив Лисенко.