ua en ru

Активісти виступили проти присутності "Опозиційного блоку" на річниці 2 травня в Одесі

Активісти виступили проти присутності "Опозиційного блоку" на річниці 2 травня в Одесі Фото: 2 травня в Одесі виповнюється два роки з моменту подій на Грецькій площі та Куликовому полі

Громадські організації залишають за собою право самостійно запобігти присутності представників парті на масових заходах в місті

Громадські організації звернулися зі спільною заявою до голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі, начальника ГУ Нацполіціі в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе і начальника управління СБУ в Одеській області Сергія Батракова з вимогою не допускати членів "Опозиційного блоку" на територію Куликового поля 2 травня. Про це повідомляється на сторінці "Самооборони Майдану в Одесі" в Facebook.

Відповідне звернення підписали "Автомайдан", "Правий сектор", "Самооборона Майдану", "ДІЯ" та "Вільні люди".

"Загальновідомим є той факт, що "Опозиційний блок" тісно пов'язаний з сепаратистським рухом, лобіюванням інтересів Кремля в Україні. Члени "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, Микола Скорик, Наталія Королевська, Нестор Шуфрич та інші 2 травня 2016 року намагатимуться потрапити на територію Куликового поля до Будинку Профспілок начебто для вшанування пам’яті загиблих. Однак, ми розуміємо, що вказані дії направлені на дестабілізацію ситуації в місті, провокацію масових заворушень, створення сюжетів для російської пропаганди", - йдеться в зверненні.


Також повідомляється, що у разі допущення вказаних осіб на територію Куликового поля, активістські організації залишають за собою право "виконати свій обов’язок щодо захисту національних інтересів України та не допустити їх присутності на масових заходах".

Нагадаємо, глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі у неділю заявив, що правопорядок 2 травня в Одесі забезпечуватимуть 3000 правоохоронців.