ua en ru

Активісти "Українського вибору" вшанували пам'ять загиблих у ВВВ

Фотогалерею дивіться тут: Активісти "Українського вибору" вшанували пам'ять загиблих у ВВВ

Активісти "Українського вибору" сьогодні, 22 червня 2013 р., провели урочисту ходу до Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.", на території якого активісти руху і професійні артисти Києва влаштували для присутніх концерт-реквієм. Про це повідомляє прес-служба громадського руху.

Активісти та представники громадських організацій - партнерів руху, запрошені координатором з роботи з громадськими організаціями руху "Український вибір" Валерієм Блідаром, ветерани Великої Вітчизняної війни, рідні та близькі загиблих, а також всі небайдужі мешканці столиці, бажаючі вшанувати пам'ять усіх, чиї життя забрала ця війна, взяли участь і у богослужінні, приуроченому до Дня пам'яті

Панахида за загиблими у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. відбулася з благословення митрополита Київського і всієї України Володимира, в Києві в Трапезній церкві Києво-Печерської Лаври.

Ветеран Великої Вітчизняної війни Неллі Тихонова, яка прийшла на панахиду, згадує: "22 червня - це страшний день, коли загинули сотні тисяч людей. Я пам'ятаю, як вийшла за хлібом до магазину. Магазин був закритий - почалася війна. І вже наступного дня всі школи, всі приміщення навколо були заповнені пораненими. Це страшно. Спасибі духовенству цієї церкви, дякую "Українському вибору" за те, що поминаєте загиблих, за те, що їх пам'ятаєте".

Нагадаємо, сьогодні в Україні День скорботи і пам'яті жертв війни.