ua en ru

Активісти вимагають розслідувати діяльність естонського бізнесмена Тедера в Україні

Активісти вимагають розслідувати діяльність естонського бізнесмена Тедера в Україні Фото: активісти вирішили, що Хіллар Тедер може бути причетним до фінансування тероризму

Відповідне звернення направлено президенту, ГПУ і СБУ

Активісти молодіжного націоналістичного руху "Січ -14" (С-14) вважають, що інвестор, власник столичних ТРЦ "Район" і "Проспект" може бути причетним до фінансування тероризму на сході України і підтримувати країну-агресора. Вимогу розслідувати відповідні факти активісти висловили у своєму листі до президента України, Генеральної прокуратури України (ГПУ) і Служби безпеки України (СБУ).

"Вважаємо за необхідне звернутися до Вас, як до найвищих органів державної влади з вимогою вжити заходів з розслідування фактів причетності скандального бізнесмена Хіллара Тедера, власника компанії Arricano та афілійованих підприємств до фінансування сепаратистських рухів і країни-агресора - Російської Федерації", - йдеться у зверненні.

За даними активістів, ТЦ "Район", яким володіє Хіллар Тедер, знаходиться в іпотеці у російського банку "Санкт-Петербург", а значить, фактично, є власністю російського підприємства".

Крім того, за даними активістів, ТРЦ "Південна Галерея" Тедера, який щодня відвідує 20 тис. людей, продовжує активно працювати в Криму та порушує законодавство України про заборону на подвійну реєстрацію юридичної особи. С14 заявляє, що з отриманих доходів від діяльності торговельного центру, Тедер може платити податки Росії і бути причетним до фінансування тероризму.

Активісти також зазначають, що Хіллар Тедер виступає активним лобістом РФ, через що в рідній Естонії "вже став фігурантом гучної кримінальної справи, відкритої за фактом політичної корупції проти мера Таллінна Едгара Савісаара".

"Вважаємо, що президентом України, Генеральною прокуратурою України та Службою безпеки України повинне бути терміново розпочато розслідування діяльності естонсько-російського підприємця Хіллара Тедера і терміново прийняті до нього економічні санкції з боку України", - йдеться у зверненні.

altalt

Як повідомлялося в ЗМІ, 26 березня активісти "14 Січ" провели пікет біля ТЦ "Район" в Києві, протестуючи проти фінансування тероризму в Україні.