ua en ru

Активісти "Свободи" затримали провокаторів під Радою, - Тягнибок

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок закликав своїх прихильників покинути територію біля парламенту і продовжувати святкувати свято Покрови Богородиці в інших місцях. Про це він повідомив журналістам після свого виступу біля Верховної Ради.

Він нагадав, що до порядку денного так і не було внесено питання про визнання УПА воюючою стороною у другій світовій війні, "тому зараз тут вимагати нічого, оскільки немає ні депутатів, ні голосів".

"Зараз я звернувся до наших прихильників, щоб ми продовжили наші заходи святкування. Ми підемо далі до Арсенальної до Інститутської і будемо зупинятися в тих місцях, де загинули герої Небесної сотні. Святкування ми завершимо біля пам'ятника Тарасу Шевченку", - сказав він.

На уточнююче питання, чи розуміє "Свобода", що група провокаторів скористалася ними для вчинення правопорушень, Тягнибок розповів, що прихильники партії локалізували групу, яка кидала вибухові пакети.

"Саме "свободівці" локалізували, і взяли їх у "коробку". Зараз ми йдемо далі, і правоохоронцям буде дуже легко їх ідентифікувати провокаторів, якщо вони тут залишаться", - додав Тягнибок.

Раніше, "Hromadske tv" повідомило, що на початку засідання Верховної Ради до будівлі парламенту прийшли члени "Братства" Дмитра
Корчинського, які почали кидати димові шашки і провокувати правоохоронців. Як відомо, Корчинський брав участь у провокаціях з участю правоохоронців біля Адміністрації Президента 1 грудня 2013 р.