ua en ru

Активісти продовжують збір підписів під вимогою провести перерахунок голосів у 60-му окрузі

В 60-му виборчому окрузі триває збір підписів під вимогою провести перерахунок голосів у цьому окрузі. Про це повідомляють активісти.

За словами члена дільничної виборчої комісії №140432 (с. Урзуф) Наталії Стаховой, за всі 20 років роботи на виборах вона вперше бачить таку нахабну фальсифікацію. "Дані за кандидата Лубенця в 10 разів перевищують реальні цифри. Жителі Урзуфа обурені і ображені. Багато йшли голосувати за Риженкова, який постійно допомагає селищу. Лубенця ж, тут толком і не знають", - підкреслила Стахова.

Нагадаємо, що згідно з інформацією Центральної виборчої комісії, по даному округу переміг Дмитро Лубенець нібито набрав 45,6% голосів, а на другому зайняв Олександр Риженков, за якого проголосувало 29,2% виборців.

Однак мешканці різних населених пунктів впевнені, що результати виборів сфальсифіковані. "За Риженкова у нас проголосувало 432 людини, за Лубенця - 109. Але ми були дуже здивовані, коли по телебаченню оголосили, що у нас за Лубенця проголосувало 1029. У нас навіть стільки виборців немає, щоб така цифра була озвучена", - наводить приклад Стахова.

Аналогічна ситуація спостерігається і в інших населених пунктах. "Риженков - це був єдиний депутат, якого ми бачили в очі, з яким спілкувалися. Причому він допомагав не тільки перед виборами, як це зазвичай робиться, а протягом усього свого терміну на посаді депутата", - каже директор школи с. Старченково Олена Кирей.

"Ми свій голос віддали за людину, якій довіряємо, в якому ми впевнені. А виходить, його просто посунули як у шахах. Ну хіба це правильно? Це неправильно!" - обурюється працівник сільського центру культури і спорту с. Старченково Олександр Сирів.

За інформацією активістів, підписи під зверненням до прокуратури та міліції вже зібрали у селах Старченково, Калініно, Юр'ївка, Володимирівка та Урзуф. При цьому їх збір триває. У найближчі дні списки будуть подані до ЦВК.

Нагадаємо, що Центрвиборчком вже розглядає скарги щодо порушень виборчого законодавства в 60-му окрузі. Також Запорізький адміністративний суд розглядає позов одного кандидата в народні депутати Олександра Риженкова у зв'язку з підміною результатів виборів.