ua en ru

Активісти закликали Малюську зупинити спроби рейдерських захоплень людей Януковича

Активісти закликали Малюську зупинити спроби рейдерських захоплень людей Януковича Фото: протест під Мін'юстом (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У понеділок, 25 січня, активісти "Правого сектору" в черговий раз вийшли під стіни Офісу протидії рейдерству при Міністерстві юстиції України. Вони закликали міністра Дениса Малюську не допустити незаконну передачу власності ринку "Столичний" олігарху Юрію Іванющенку та його оточенню.

Про це повідомляє РБК-Україна з місця подій.

Як повідомив керівник осередку ДУК "Правий сектор" у Києві Юрій Гуренко, ПС має намір докласти всі зусилля, щоб зупинити подібні спроби.

За його словами, це випливає з рішень, які Офіс протидії рейдерству приймає останнім часом, і зокрема - в п'ятницю, 22 січня.

Також, він додав, що складається враження, що Офіс протидії рейдерству вважає за можливе брати на себе не встановлені згідно з законом функції, зокрема - скасовувати рішення, які знаходяться виключно в компетенції суду.

"Коли (це питання) втручається державна структура, це говорить про те, що вона, фактично, стають на бік Юри" Єнакіївського", - зазначив керівник Київського підрозділу" Правого сектора".

Крім того, він заявив, що ПС буде продовжувати акцію доти, поки Мін'юст не перестане втручатися в ситуації, яка, на його думку, не перебувати в його компетенції.

"Ми - за відновлення законності. І якщо у ринку, якоїсь його частини, з'являвся новий власник, і цей власник ніяк не пов'язаний з режимом Януковича, це нехай не найідеальніший, але дуже непоганий варіант. Як ми заявляли на початку акції, пов'язаної з ринком "Столичний", наше завдання - забрати у Єнакіївських цю годівницю, з допомогою якої вони, цілком можливо, фінансують війну на Донбасі. Всі, хто допомагає подібним олігархам-втічакам, фактично виступають проти України, і, очевидно, є злочинцями", - резюмував Юрій Гуренко.

Нагадаємо, раніше в Києві почалася безстрокова акція протесту біля ринку "Столичний" під гаслом "Продаєш і купуєш на "Столичному" - фінансуєш війну на Донбасі". Протестувальники заявили, що ринок належить Юрію Іванющенку ("Єнакіївському"), який фінансує війну на Донбасі.

21 січня під будівлею Офісу протидії рейдерству відбувся мітинг на захист ринку "Столичний". Учасники акції закликали Мін'юст не порушувати закон і не передавати ринок в руки Іванющенка та його людей.