ua en ru

Активісти звинуватили Супрун в маніпуляціях щодо призначення держсекретаря МОЗ

Активісти звинуватили Супрун в маніпуляціях щодо призначення держсекретаря МОЗ Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

Активісти заявили, що Супрун поширює непідтверджену інформацію

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун свідомо займається маніпуляціями і поширює непідтверджену інформацію щодо призначення держсекретаря Міністерства охорони здоров'я. Про це заявляють представники громадських організацій, передає УНН.

Зокрема, вони вказують на той факт, що на сайті МОЗ з'явилася новина про те, що Кабінет міністрів вирішив не призначати Наталю Шолойко держсекретарем МОЗ. Проте ніяких офіційних повідомлень від уряду по даному рішенню немає.

На думку експертів, така ситуація може свідчити про те, що Уляна Супрун свідомо намагається маніпулювати ситуацією навколо призначення держсекретаря і використовує сайт відомства для поширення непідтвердженої інформації.

"Ми зверталися до прем'єра Гройсмана і до Супрун з проханням провести широке публічне обговорення ситуації, але ніякої реакції не послідувало", – сказав Андрій Гук, голова ради громадської організації "Асоціація медиків революції гідності", один з керівників Медичної служби Штабу Національного Опору Євромайдану 2013-2014 рр лікар-нейрохірург.

"Призначення держсекретаря МОЗ – це важливе державне питання, і тут немає місця для маніпуляцій", – додала Олена Євстигнєєва, голова правління громадської організації "Асоціація фахівців з формування здорового способу життя".

Як відомо, Наталія Шолойко набрала найбільше балів у конкурсі на посаду держсекретаря Міністерства охорони здоров'я, і кваліфікаційна комісія подала її кандидатуру на затвердження уряду.

Разом з тим, як раніше повідомляли ЗМІ, Уляна Супрун намагається "проштовхнути" на посаду держсекретаря "свою" кандидатуру, тому блокує призначення Шолойко.

"Вона (Супрун, – ред.) мала власного протеже – заступника міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Оксану Сивак, що отримала цю посаду 31 серпня 2016 року на особисте прохання Супрун", – йдеться в одному з матеріалів, опублікованих у ЗМІ.

Також зазначається, що Сивак не відповідала кваліфікаційним вимогам і набрала занадто маленьку кількість балів у зв'язку з відсутністю досвіду, належного стажу роботи і кваліфікації. Тому після розглядів комісія не допустила її до участі в конкурсі.

Підкреслюється, що в серпні 2017 року Оксана Сивак пішла з посади "у зв'язку з розбіжностями в підходах до командної роботи і втратою довіри".