ua en ru

Активісти звернулися до Порошенка з проханням підтримати реабілітаційний проект військових

Активісти звернулися до Порошенка з проханням підтримати реабілітаційний проект військових Фото: Петро Порошенко

Проект передбачає залучення військових до будівництва власного житла

Громадські активісти звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням підтримати реабілітаційний проект військовослужбовців з зони АТО щодо побудови самими військовими житла. Відповідне звернення підтримують ГО "Вільна генерація", "Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій", благодійний фонд "Допомога ветеранам АТО", ГО "Центр міжнародноі безпеки" тощо, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект " Крокуючи до миру" передбачає реабілітацію військовослужбовців із зони АТО з допомогою залучення останніх до будівництва власного житла та відповідно, створення собі робочих місць.

"Це житло та робоче місце будуть збудовані руками реабілітованих, використовуючи матеріали, вироблені на місці локації під керівництвом групових інструкторів, які були б спеціально підготовлені. Спеціально навчені психологи беруть під своє керівництво 10-20 і фактично цілодобово, разом з реабілітованими вони проходять процес створення і житла, і робочих місць від початку до кінця протягом 7-12 місяців",- розповів в ході брифінгу в п'ятницю в Києві автор ініціативи,представник ГО "Вільна генерація" Олексій Сатов.

За словами Сатова, відповідно до проекту заплановано будівництво котеджних містечок в 50-60 км зоні від Києва, а пілотний поект передбачає зведення 150 таких приватних будинків для військових. Громадські активісти кажуть, що вартість одного квадратного метру житла обійдеться державі у 6 тисяч гривень за квадратний метр.

Відповідно, громадськість сподівається на підтримку держави у реалізаці ініціативи.

Нагадаємо, раніше в АПУ розповіли про невирішені проблеми з соцобеспечением учасників АТО.