ua en ru

Активісти на вул. Грушевського в Києві будують катапульту для протистояння з "Беркутом"

У Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" тривають сутички, кількість мітингувальників, станом на 15:15, становить близько 3 тис. осіб

У Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" тривають сутички, кількість мітингувальників, станом на 15:15, становить близько 3 тис. осіб, на даний момент активісти будують катапульту для протистояння з бійцями "Беркута", передає кореспондент РБК-Україна.

Мітингувальники набрали дерев'яних дощок і збивають з них катапульту, щоб кидати каміння у бійців спецпідрозділу МВС "Беркут".
Також вони продовжують закидати правоохоронців камінням і коктейлями "Молотова". Правоохоронці періодично кидають у мітингувальників шумові гранати, що виділяють сльозогінний газ, а також стріляють гумовими кулями.

На думку кореспондента "Еспресо-ТБ", який перебуває на місці подій, найближчим часом на Грушевського можуть початися більш радикальні дії, оскільки протестувальники все більше наближаються до правоохоронців

Нагаддаємо, 19 січня в Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" почалися сутички мітингувальників і міліції. Мітингувальники закидали правоохоронців камінням, фаєрами, коктейлями "Молотова". При цьому було спалено 6 автобусів і вантажівок правоохоронців. Міліція використовувала проти мітингувальників шумові гранати і гумові кулі. За даними міліції, під час сутичок постраждали понад 70 правоохоронців, в тому числі 49 - госпіталізовані.