ua en ru

Активісти Євромайдану передали ЄС петицію із закликом до санкцій проти влади

Активісти Євромайдану передали представництву ЄС в Україні петицію із закликом до Євросоюзу ввести цілеспрямовані санкції проти української влади.

Активісти громадського сектору Євромайдану під час мітингу біля представництва Євросоюзу в Україні передали петицію із закликом до ЄС ввести цілеспрямовані санкції проти української влади. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Сьогодні активісти громадського сектору Євромайдану провели демонстрацію біля представництва ЄС. Вони передали Марії Юріковій, заступниці голови представництва, петицію з закликом до ЄС ввести цілеспрямовані санкції", - йдеться в повідомленні.

Активісти Євромайдану передали ЄС петицію із закликом до санкцій проти влади

Зазначимо, сьогодні близько 300 активістів пікетували представництво ЄС на вул. Володимирській у Києві. Вони вимагали ввести санкції проти української влади.

Активісти Євромайдану передали ЄС петицію із закликом до санкцій проти влади

Нагадаємо, 16 січня 2014 р. Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" та ряд інших законів без обговорення, підняттям рук, без проведення точного підрахунку голосів. Президент України Віктор Янукович підписав ці закони 17 січня.

Водночас в ЄС різко засудили прийняття цих законопроектів. Так, сьогодні Рада глав МЗС ЄС висловила занепокоєння з приводу останніх подій в Україні та закликала до загальнонаціонального діалогу для демократичного вирішення політичної кризи.