ua en ru

Активісти домовилися з прокурором Києва розглянути питання його відставки за участю Махніцького 17 червня

Сотники Майдану та активісти партії "Правий сектор", які сьогодні штурмували будівлю прокуратури Києва, домовилися з прокурором м. Києва Миколою Герасим'юком про проведення 17 червня 2014 р. зустрічі з в.о. генерального прокурора України Олегом Махницким, де будуть розглянуті кадрові питання столичної прокуратури.

Сотники Майдану та активісти партії "Правий сектор", які сьогодні штурмували будівлю прокуратури Києва, домовилися з прокурором м. Києва Миколою Герасим'юком про проведення 17 червня 2014 р. зустрічі з в.о. генерального прокурора України Олегом Махницким, де будуть розглянуті кадрові питання столичної прокуратури. Про це журналістам заявив прокурор Києва Микола Герасимюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми домовилися, що до вівторка я усі питання розгляну. Ми домовилися, що у вівторок генеральний прокурор всіх нас прийме",- заявив Герасим'юк.

За його словами, активісти висунули претензії до компетентності та роботи прокурора Києва, а також щодо деяких кадрових призначень Генеральної прокуратури.

Також, за його словами, активісти висунули претензії щодо розслідування деяких кримінальних справ щодо активістів Майдану, працівників міліції та Державної виконавчої служби.

"Якщо буде доведено, що я здійснював якісь дії, які суперечать статусу прокурора... генеральний прокурор мене звільнить", - додав Герасим'юк.

Разом з тим, за його словами, він не відчуває, що його дії суперечать статусу прокурора.

У свою чергу, як заявив Сергій Мельниченко на сторінці ВГО "Коаліція учасників помаранчевої революції" в соцмережі Facebook, активісти Майдану, які сьогодні штурмували Київську міську прокуратуру з вимогою про звільнення прокурора м. Києва Герасим'юка, повертаються на Майдан.

"Герасим'юк погодився з'явитися з активістами у вівторок в 10:00 до генерального прокурора України. Там безпосередньо Махницким буде вирішуватися подальша доля Герасим'юка і питання про посади прокурора міста Києва", - йдеться в повідомленні.