ua en ru

Активістів Greenpeace з криголама Arctic Sunrise, захоплених в Печорському морі, підозрюють у піратстві

Слідчий комітет Росії повідомив про виявлені ознаки піратства в ході інциденту з участю судна Arctic Sunrise Greenpeace в акваторії Печорського моря.

У відомстві зазначили, що прикордонне управління ФСБ Росії по Мурманської області провело перевірку події, що мала місце в зазначеному районі 18 вересня. Мова йде про спробу активістів Greenpeace висадитися на нафтовій платформі "Прирозломна".

"Згідно з поданими матеріалами в зазначеній події угледіли ознаки злочину, передбаченого ст.227 Кримінального кодексу РФ (піратство), яке відноситься до підслідності Слідчого комітету Росії", - повідомили в СК.

Слідче управління СК РФ по Північно-Західному федеральному округу проведе перевірку, за результатами якої буде прийнято рішення щодо наявності або відсутності ознак вказаного злочину в діях представників Greenpeace, повідомили у відомстві.

Активісти Greenpeace висловлюють протест проти нафтового освоєння Арктики в Печорському морі за межами територіальних вод РФ за межами так званої небезпечною для плавання трьохмильної зони навколо платформи Газпрому "Прирозломна". Вони вимагають звільнення свого корабля і активістів організації. Криголам на буксирі під конвоєм російських прикордонників продовжує рух у бік Мурманська.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація, що озброєні люди захопили екіпаж криголама Greenpeace, що протестує проти освоєння "Газпромом" Арктики.