ua en ru

Аксьонов закликав не рекламувати Крим для туристів до затвердження графіка подачі електроенергії

Аксьонов закликав не рекламувати Крим для туристів до затвердження графіка подачі електроенергії Фото: Сергій Аксьонов

Аксьонов вважає, що відпочивати в Крим приїдуть 8 млн осіб

"Голова" анексованого Криму Сергій Аксьонов закликав російських чиновників не рекламувати півострів до тих пір, поки не будуть затверджені графіки подачі електроенергії об'єктів курортно-туристичної сфери. Про це він заявив у вівторок на засіданні "Ради міністрів республіки", передає Flash Crimea.

"До цього моменту не треба ніяких публікацій про привабливості турпродукту, інакше до нас приїдуть 8 мільйонів чоловік, і доведеться їх в Радміні розміщувати, матраци їм ставити і ставки для купання. Кожен турист повинен отримати за свої гроші те, на що він розраховував", - сказав Аксьонов.

Крім того, наголошується, що "міністр курортів і туризму Криму" Сергій Стрельбицький, заявив, що схеми подачі електроенергії об'єктів курортно-туристичної сфери пройдуть узгодження найближчим часом.

Разом з тим, Аксьонов вважає, що "внутрішній туризм" в РФ виріс з огляду на те, що "ніша Туреччини і Єгипту звільнилася", що дає туроператорам нові можливості.

"Тим більше що ніша Туреччини і Єгипту звільнилася, попит на внутрішній туризм зріс у кілька разів. Головне - спрацювати на репутацію. Завдання одне - переходити на цілорічне обслуговування туристів, закуповувати діагностичне обладнання, використовувати наші природні можливості для лікування, діагностики, профілактики різних захворювань", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "прокурор" Криму заявила, що попередня сума збитків від енергоблокади Криму для півострова становить понад 4,7 млн доларів (360 млн рублів).