ua en ru

Air Astana розраховує зайняти нішу транзиту в міста Казахстану і Азіатсько-Тихоокеанського регіону, - експерти

Авіакомпанія Air Astana розраховує зайняти нішу транзиту в міста Казахстану і Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Про це передає "Комерсант-Україна".

"У "Міжнародних авіаліній України" з'явився сильний конкурент на азіатському напрямку. Air Astana відкрила рейси з Києва до Астани і Алма-Ати, запропонувавши на них більш низькі ціни. Компанія розраховує зайняти нішу транзиту в міста Казахстану і Азіатсько-Тихоокеанського регіону і для виходу на український ринок вибрала вдалий час - раніше значну конкуренцію перевізнику становив "АероСвіт", - відзначають експерти.

Так, як заявили вчора в прес-службі аеропорту "Бориспіль", авіакомпанія Air Astana з 31 березня 2013 р. відкрила регулярні рейси до Києва з Астани і Алма-Ати. Рейси з Астани виконують по понеділках, середах і суботах на Embraer 190, рейси Алма-Ата-Київ - по вівторках, п'ятницях і неділях на A320.

Air Astana - найбільший перевізник Казахстану, на його частку припадає близько 64% внутрішнього ринку. У флоті компанії 25 літаків. Виторг торік склала 870 млн дол.., пасажиропотік в I півріччі 2012 р. - 1,5 млн осіб. 51% компанії належить фонду національного добробуту "Самрук-Казина", 49% - британській BAE Systems.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" залучить вісім нових авіаперевізників