ua en ru

Ахметов побував на допиті в ГПУ і вважає, що він був першим і останнім

Ахметов побував на допиті в ГПУ і вважає, що він був першим і останнім

Бізнесмен Рінат Ахметов побував 22 січня на допиті в Генеральній прокуратурі України і вважає, що він був першим і останнім. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Ахметова.

"Так, вчора я перший раз був на допиті. Ми розмовляли зі слідчим досить довго, я відповів на всі питання. Думаю, до мене запитань більше немає", - процитували в прес-службі заява Ахметова.

За даними ЗМІ, слідчі ГПУ допитували Ахметова протягом шести годин як свідка у справі про фінансування бойовиків на Донбасі, де фігурують нардеп від "Опозиційного блоку" Наталія Королевська, а також екс-нардеп від Партії регіонів Олександр Єфремов

Нагадаємо, український бізнесмен Рінат Ахметов у жовтні 2014 р. опустився на 109 місце з 88-го в рейтингу найбагатших світу за версією Bloomberg Billionaires Index.

Як повідомляється, стан Ахметова за результатами жовтня 2014 р. зменшилася на 86,3 млн дол (або на 0,8%) і склало - 10,5 млрд дол.

Відзначимо, що багато підприємств компанії ДТЕК і холдингу СКМ, якими володіє Рінат Ахметов, знаходяться на сході України, де з квітня 2014 р. влада України веде антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів і бойовиків.

На початку березня 2014 р. Ахметова звинуватили у фінансуванні сепаратистів, однак сам бізнесмен ці звинувачення заперечував.